Beschikbare Ruimte

Labo's & kantoren van diverse afmetingen nu te huur.

 

Lees meer!

Ontmoet Mira: onze ecosysteem ontwikkelaar op het park

2021/11/12

Maak kennis met onze nieuwe POM-medewerkers: Mira Van de Velde

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen is eigenaar, ontwikkelaar en beheerder van het Wetenschapspark in Niel. Graag stellen we het team Wetenschapspark aan jullie voor. Mira bijt de spits af. Sinds augustus is ze werkzaam bij POM Antwerpen, waar ze zich mee inzet voor de ondernemerscommunity op het park én voor de ecosystemen eu.reca en at.las. Ze kan terugblikken op een mooie carrière binnen de Life Sciences en was vooral actief rond diagnostiek, immunologie en moleculaire biologie. Kennis die ze 100% kan inzetten in haar nieuwe functie en graag met iedereen deelt. 
Mira vertelt er graag wat meer over:


“In mijn carrière heb ik vaak kunnen vaststellen dat binnen life sciences de blik erg gefocust is op eigen producten, eigen projecten en eigen onderzoek. Ik maak graag de brug tussen mensen, zoek graag naar opportuniteiten en win-win situaties. Contacten leggen, projecten initiëren, daar bijt ik me graag in vast”. 


“Toen ik de vacature voor Ecosysteem Developer aan het doornemen was, voelde ik me onmiddellijk aangesproken. Met at.las dat focust op cel- en gentherapie en eu.reca waar de menselijke long centraal staat, huisvest het park twee interessante ecosystemen. Zorgen dat alle partijen binnen zo’n netwerk meerwaarde vinden – denk aan bedrijven, maar ook artsen of patiënten – om dan gezamenlijk net dat ietsje meer mogelijk te maken, is een mooie en boeiende uitdaging. In de vacature ging het over uitdaging omzetten in opportuniteiten, noden lezen, bruggen bouwen, gedrevenheid en brede interesse, allemaal zaken waarop ik me graag toeleg. Dus heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken, contact genomen met Jade en vervolgens kennis gemaakt met het hele team. Het klikte meteen en na een paar dagen bedenktijd heb ik toegehapt.”


Welke taken ga je specifiek opnemen? 
Binnen de ecosystemen, maar ook binnen de parkcommunity wil ik helpen contacten te leggen, helpen ondersteunen en projecten helpen initiëren. Wil je contacten leggen met andere bedrijven, experten, artsen of anderen, dan stellen wij onze netwerken graag voor je open. Heb je een projectidee dat je wil toetsen, dan stellen we een expertpanel samen op jouw maat. Heb je een product, service of expertise die voor onze netwerken relevant is, dan helpen we graag om die te positioneren. Jade, Sara en ikzelf focussen op het park dus niet op de faciliteiten of de site, wel op de onderlinge contacten tussen bedrijven en het bredere netwerk. Daaruit groeien ook projecten. Zo hebben onder meer VIL, at.las, eTherna, ExoBiologics, UZA en anicells de handen in elkaar geslagen om de logistieke uitdagingen rond cel- en genproducten in kaart te brengen en te verhelpen. Mooi toch?  

 

Heb je er zin in en hoe voelt het om in een nieuwe (of beter voor jou, vertrouwde) omgeving te werken? 
Het is zeker een uitdaging, en ik zal me op verschillende vlakken moeten bijlezen en inwerken, maar Life Sciences en zeker ook cel- en gentherapie boeien me enorm. Binnen een nieuw team ideeën uitwisselen en projecten opzetten, staat me enorm aan. En het is mooi meegenomen dat ik terug werk op het wetenschapspark, toch een unieke site. 


“Alone you can do something, together you can do anything.”